Pieskie życie

Paszteciaki

Takie pyszności pani ostatnio dla mnie upiekła .. ależ mi koty zazdrościły (choć nie powiem, pani też podkarmiała miałkajace sierściuchy moim pasztecikiem). Jakież cudowne zapachy wydobywały się z piekarnika .. i zanim forma z masą trafiła do piekarnika też pachniało :)

Skład:

  • 500g wątróbki (tutaj była drobiowa)
  • opakowanie kaszy jaglanej (ugotowanej)
  • dwie duże marchewki
  • dwa jajka
  • mąka żytnia (ok pół szklanki)

Wątróbkę i marchewkę zmielić, wymieszać masę z kaszą i jajami i można przelewać do formy. Gdyby masa była zbyt płynna można podsypać mąką.

Piec ok 50 minut w temp. 180-200 stopni.

Po ostygnięciu pokroić w kostkę, można wstawić „kęski” do piekarnika, żeby np. nie kruszyły się przy noszeniu w torbie.

Smacznego!